На “Електроважмаші” проводять обшуки у справі про розтрату в особливо великих розмірах

Фото: khar.gp.gov.ua

16 червня в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати в великих розмірах майна за ч. 4 ст. 191 КК України на державному підприємстві «Завод «Електроважмаш» проводяться обшуки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

“у ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2019-2020 рр. посадовими особами підприємства за відсутності контролю за забезпеченням прибутковості з боку його першого керівника укладено низку завідомо збиткових угод. Під виглядом договірних відносин з англійською фірмою поставка агрегатів та запчастин для тепловозів в обхід санкцій відбувалась напряму з ДП «Завод «Електроважмаш» до Брянського машинобудівного заводу, який є найбільшим виробником маневрових та магістральних тепловозів у Російській Федерації. Усі розрахунки проводились у російських рублях. При цьому продукція ДП, яке й так знаходиться у вкрай скрутному фінансовому становищі, реалізовувалась за вартістю, значно нижчою від фактичної собівартості.”, – розповів прокурор області Олександр Фільчаков.

За попередньо встановленими даними, в результаті здійснення лише двох поставок тягових агрегатів державному підприємству завдано збитків на суму 1 млн 100 тис. грн.

Ще ряд поставок за вже підписаними посадовими особами підприємства специфікаціях не здійснено через незавершення виробничого циклу.

Досудове розслідування здійснює Індустріальний ОП ГУНП в Харківській області, оперативне супроводження – Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

За інформацією прокуратури, обшуки на підприємстві тривають. Вони проводяться метою вилучення доказів злочинної діяльності посадових осіб підприємства, зокрема – з реалізації за аналогічною схемою інших видів продукції. Встановлюються особи, причетні до скоєння вказаного кримінального злочину.

Як повідомляв Харків Times, САП і НАБУ завершили слідство у заподіяння 13,7 млн ​​гривень збитків «Електроважмашу».

Фото: khar.gp.gov.ua