Військовому медику Нацгвардії загрожує до 10 років в’язниці за $1500 хабара від солдата-строковика

До десяти років позбавлення волі загрожує начальнику медичної служби однієї з військових частин, яка дислокується в Харкові, затриманого при отриманні хабара в півтори тисячі доларів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДБР.

Слідство встановило, що начальник медслужби вимагав та отримав $1500 від військовослужбовця строкової служби.

«За ці гроші він обіцяв направити строковика на стаціонарне лікування з метою подальшого проходження військово-лікарської комісії. Це дало б солдату можливість звільнитися зі служби за станом здоров’я», – йдеться в повідомленні.

Обвинувальний акт щодо військового медика спрямований суд. Його судитимуть за вимагання і одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368). Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна .

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Харківського гарнізону об’єднаних сил. Оперативний супровід – Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові Служба безпеки України викрила і затримала на отриманні хабара в $1500 керівника медичного підрозділу однієї з військових частин Національної гвардії України.