У Харкові СБУ затримала на хабарі військового медика Нацгвардії (фото)

У Харкові Служба безпеки України викрила і затримала на одержанні хабаря керівника медичного підрозділу однієї з військових частин Національної гвардії України.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

“Майор медичної служби організував механізм вимагання грошей від військовослужбовців, які проходять строкову службу в Нацгвардії”, – йдеться у повідомленні. Оперативники спецслужби задокументували, що майор вимагав зі строковика 1,5 тисячі доларів за підготовку та погодження висновку військово-лікарської комісії щодо непридатності до військової служби за станом здоров’я.

Правоохоронці затримали хабарника поблизу місця роботи під час одержання усієї суми неправомірної вигоди.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрання йому міри запобіжного заходу.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до кримінальної відповідальності інших військовослужбовців, можливо причетних до протиправної оборудки.

Операція відбувалася спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань в м. Полтаві під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Харківського гарнізону.

Прес-служба теруправління ДБР повідомила, що затриманий – начальника медичного пункту однієї із військових частин Нацгвардії.