Четверо підозрюваних у розбійних нападах постануть перед судом (фото)

У Харкові перед судом постануть учасники злочинного угруповання, що “спеціалізувалися” на розбійних нападах. До складу групи входило чотири особи, раніше неодноразово засуджених за скоєння тяжких злочинів, зокрема й розбійних нападів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Департамента стратегічних розслідувань Національної поліції.

Останнього разу зловмисники проникли до помешкання харків’янина, побили його та відібрали золоті прикраси вартістю понад 90 тисяч гривень. Співробітники поліції та прокуратури області встановили безпосередніх виконавців злочину та організатора злочинного угруповання.

“Дана група спеціалізувалась на майнових злочинах, зокрема – грабежах та розбійних нападах. Територія їхньої злочинної діяльності поширювалася і за межі Харківської області. До її складу входило чотири особи – всі вони є мешканцями міста Харкова, раніше неодноразово засуджені за вчинення тяжких злочинів”, – йдеться у повідомленні.

У ході обшуків за місцем їхнього проживання поліцейській вилучили гранати, зброю без маркування, набої до неї та інше знаряддя, які зловмисники використовували у злочинній діяльності.

Організатору та учасникам злочинного угруповання обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт відносно членів організованої злочинної групи скеровано до суду. Їм інкримінують вчинення особливо тяжкого злочину, відповідальність за яке передбачено ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу (розбійний напад, вчинений організованою групою). Обвинуваченим може загрожувати до 15 років ув’язнення.