ДБР проводить обшуки в податковій на Пушкінській у справі про збиток на 8 млн грн

Фото: dbr.gov.ua

Два державних ревізора-інспектора одного з управлінь Головного управління державної податкової служби в Харківській області допустили службову недбалість, в результаті якої державному бюджету завдано збитків на суму понад 8 млн 141 тис. гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДБР.

За даними слідства, в кінці 2018 інспектори проводили виїзну перевірку платника податків, який був задіяний у злочинній схемі по мінімізації податкових зобов’язань зі сплати податку на додану вартість та податку на прибуток при ввезенні, реалізації на території України товарів з Корейської Народно-Демократичної Республіки.

Під час перевірки ревізори через недбале ставлення до своїх службових обов’язків упустили факти порушення податкового законодавства в діяльності платника податків і не відобразили їх у відповідному акті перевірки.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили податківцям про підозру за ч 2. ст. 367 КК (службова недбалість). Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4 250 грн до 12 750 грн або без такого.

Слідчі ГБР проводять два санкціоновані обшуки в приміщеннях територіального органу ДПС.

Фото: dbr.gov.ua
Фото: dbr.gov.ua