У Харкові продавець інструментів обдурив покупців на 100 тисяч гривень

Фото: watcher.com.ua

44-річний харків’янин, який продавав в інтернеті будівельний і побутовий інструмент, обдурив покупців на 100 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Встановлено, що чоловік реально продавав інструменти на одному з ринків Харкова. Одночасно вирішив заробити онлайн: створив сайт з продажу будівельних і побутових інструментів. Працював тільки на умовах передоплати. Після отримання грошей товар клієнтам не поставляв, на телефонні дзвінки не відповідав і міняв номер телефону в оголошенні.

Від дій зловмисника постраждали 66 осіб з усієї України.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання зловмисника і за місцем розташування складу-магазину, в ході чого вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, платіжні картки та документи.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК (заволодіння чужим майном шляхом обману або зловживання довірою, що завдало значної шкоди потерпілому). Чоловікові загрожує до трьох років позбавлення волі. Вирішується питання про повідомленні йому про підозру у вчиненні злочинів.

Викрили харків’янина працівники кіберполіції в Харківській області спільно зі слідчими Ізюмського відділу поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

Як повідомляв Харків Times, кіберполіції викрила трьох харків’ян на незаконних операціях з російськими платіжними системами.