Міськрада вилучила землю в стадіону “Піонер”: прокуратура оскаржила рішення

Фото: shvsm.kharkov.ua

Харківська місцева прокуратура №1 направила до суду позов до Харківської міської ради про визнання незаконними та скасування її рішень, на підставі яких в обласного комунального закладу “Школа вищої спортивної майстерності” вилучено земельну ділянку площею 1,5 га.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Позов подано в інтересах держави в особі Харківської обласної ради.

“В порушення вимог Закону України “Про освіту”, Закону України “Про місцеве самоврядування”, Закону України “Про фізичну культуру і спорт” рішеннями Харківської міської ради припинено право користування земельною ділянкою, розташованою в центрі м. Харкова, за добровільною відмовою вищевказаного комунального закладу, яке відбулось без відповідного погодження Харківською обласною радою”, – йдеться у повідомленні.

Оціночна вартість цієї земділянки – 82 млн грн.

Крім того, за фактом незаконного припинення права користування земельною ділянкою навчального закладу, Харківською місцевою прокуратурою №1 розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість). Досудове розслідування триває.

Як повідомив Харків Times, Харківська місцева прокуратура №1 скерувала до суду позов про визнання недійсним рішення Харківської міської ради, державного акту та повернення земельної ділянки вартістю понад 14 млн грн у власність держави в особі територіальної громади.