Кооперативна схема: прокуратура вимагає повернення чергової земділянки

Фото: ХарківTimes

Харківська місцева прокуратура №1 скерувала до суду позов про визнання недійсним рішення Харківської міської ради, державного акту та повернення земельної ділянки вартістю понад 14 млн грн у власність держави в особі територіальної громади.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, Харківська міська рада незаконно надала земельну ділянку за рахунок земель житлової та громадської забудови одному з нібито гаражно-будівельних кооперативів.

Встановлено, що вказаний кооператив є не гаражно-будівельним, а обслуговуючим. Крім того, в порушення ст. 41 Земельного кодексу України, містобудівною документацією не обґрунтовано необхідний розмір земельної ділянки та вибір місця її розташування, оскільки п’ять членів кооперативу, яким надано цю земельну ділянку, проживають у різних районах Харкова, відмінних від району її розташування.

“Сукупність вказаних обставин свідчить про те, що отримання земельної ділянки здійснювалось без мети будівництва гаражів для забезпечення ними членів кооперативу та їхніх сімей. Це і стало підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду”, – йдеться у повідомленні.

Відкрито провадження у справі, триває судовий розгляд.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків учасників “кооперативної схеми”.