Підозрювані у підриву банкомату на Олексіївці колишні патрульні можуть вийти під заставу

Фото: policecontrol.com.ua

Дзержінський районний суд Харкова обрав  двом підозрюваним у підриві банкомату на зовнішній стіні супермаркета “Дігма” на проспекті Перемоги міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 315 тисяч гривень кожному.

Про це Харків Times  повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Грабіжників, які підрвали банкомат та викрали близько двох мільйонів гривень, було затримано в день скоєння злочину, 10 квітня. Зловмисниками, за інформацією поліції, виявилися 26-річний уродженець Запоріжжя, колишній правоохоронець та 44-річний харків’янин.

Слідчі Шевченківського відділу поліції відкрили за вказаним фактом кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 5 ст.185 (крадіжка) Кримінального Кодексу.

Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам, передбачає до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 10 квітня, близько 4:30, в Харкові на проспекті Перемоги підірвали банкомат Приватбанку, встановлений на фасаді супермаркету “Дігма” й викрали близько двох мільйонів гривень.

За інформацією Police Control Ukraine, обидва грабіжники працювали в Патрульній поліції. Один – в Запоріжжі. Другий – у Харкові. До того ж дружина харків’янина, працює слідчою у Шевченківському відділі поліції – саме у цьому районі було вчинено злочин і слідчі якого відкрили кримінальне провадження за фактом підриву банкомату.

У листопаді 2018 року прокуратура направила до Дзержинського районного суду Харкова обвинувальний акт щодо двох співробітників поліції, 24-річного в.о. командира патрульної роти та його 29-річної колеги. Третій підозрюваний учасник злочину, 23-річний патрульний інспектор, був оголошений у розшук, оскільки переховувався від правосуддя. Екс-співробітників поліції звинувачували у перевищенні службових повноважень, вимаганні та пособництві цим злочинам.

Незабаром виявилося, що розшукуваний підозрюваний екс-патрульний Денис Кучеренко ховається на території Російської Федерації. Він похвалився у соцмережах отриманням російського громадянства й подякував за це російським спецслужбам та президентові Путіну.