На Олексіївці підірвали банкомат – вкрали майже два мільйони гривень (фото та відео)

Фото: Антон Геращенко/Facebook

10 квітня, близько 4:30 в Харкові на проспекті Перемоги підірвали банкомат Приватбанку, встановлений на фасаді супермаркету “Дігма”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень в соцмережах.

Заступник міністра МВС Антон Геращенко повідомив, що у підірваному банкоматі були гроші в сумі в 1 млн 978 тис. 400 гривень.

“Сьогодні вночі в Харкові спрямованим вибухом був підірваний банкомат Приватбанку, вмонтований в стіну супермаркету« Дигма », в якому були грошові кошти в сумі в 1 978 400 гривень. Це були гроші на виплату пенсій, зарплат, стипендій”, – повідомив Геращенко в Facebook .

За його інформацією, до місця злочину зловмисники приїхали на велосипедах. Свій автомобіль вони залишили подалі, щоб номера авто не зафіксували камери відеоспостереження.

“Однак, завдяки ефективним діям харківських поліцейських, які за лічені години вивчили відео з десятків відеокамер, вдалося визначити і швидко затримати автомобіль зі злочинцями. Двоє зловмисників, які підірвали банкомат, затримані”, – повідомив Геращенко.

Він додав, що гроші будуть повернуті Приватбанку. Поліція перевіряє причетність затриманих до вибухів інших банкоматів в Харкові і в інших містах України, додав чиновник.

У прес-службі Нацполіціі області повідомили, що грабіжники використовували саморобний вибуховий пристрій. Із затриманими зараз працюють слідчі.

Слідчі Шевченківського відділу поліції відкрили за вказаним фактом кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 5 ст.185(крадіжка) Кримінального Кодексу.

Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам за скоєні кримінальні правопорушення, передбачає до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Фото: Нацполіція області