Вважаємо за необхідне відновити перевезення населення у метро – Кернес

Фото: ХарківTimes

Харківський міський голова Геннадій Кернес сьогодні, 20 березня, підписав звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із проханням відновити перевезення пасажирів у КП “Харківський метрополітен”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради.

“З огляду на те, що міський наземний пасажирський транспорт сьогодні не в змозі забезпечити пасажиропотік метрополітену, внаслідок нестачі необхідної кількості водіїв та рухомого складу, вважаємо за необхідне відновити перевезення населення”, – йдеться у документі.

У зверненні підкреслюється, що 18-20 березня внаслідок закриття метрополітену й обмеження кількості пасажирів у кожній одиниці рухомого складу наземного транспорту в місті склалася досить складна ситуація з перевезеннями.

На думку мера, це обумовлено “перекриттям пасажирами транспортних магістралей, проявами вандалізму до рухомого складу й фізичного насильства до його водіїв, а також накладенням штрафів на водіїв за наднормативні навантаження рухомого складу, що призвело до численних випадків відмови водіїв від виконання своїх обов’язків і, як наслідок, до транспортного колапсу в місті”.

У зв’язку із цим мер Харкова просить переглянути рішення Кабінету Міністрів України про припинення роботи Харківського метрополітену та відновити перевезення при організації обмеженого пропуску пасажирів на станції метро за допомогою працівників Національної поліції і штатної охорони метрополітену.

Як повідомляв Харків Times, вранці 20 березня до поліції Харкова з приводу конфліктів у електротранспорті надійшло 55 повідомлень. Відповідні виклики були зареєстровані у шести відділах поліції: Київському, Московському, Немишлянському, Слобідському, Холодногірському, Новобаварському.