Кернес розповів про результати роботи антикризового штабу

Фото: www.city.kharkov.ua

Багато соціально відповідальні харківські бізнесмени і керівники підприємств зробили найбільші внески на боротьбу з поширенням коронавируса в Харкові і області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення мера Харкова Геннадія Кернеса в його Telegram-каналі.

За його словами, бізнесмен Олександр Ярославський сьогодні перерахував 55 млн грн на покупку 400 тис. тестів для Харкова. Оплачено 2 млн грн. на придбання пересувного рентген-апарату, який незабаром прибуде до Харкова. Оплачені два апарати штучної вентиляції легенів для немовлят, і вони скоро будуть доставлені в два харківських пологових будинки.

Володимир Мисик перерахував 240 тис. дол. на придбання 13-ти сучасних -апаратів УЗД. Олександр Брагінський оплатив 50 тис. дол. на покупку трьох апаратів УЗД.

Сформовані і вже знаходяться у процесі пакування 22 тис. аптечок для соціально незахищених людей похилого віку, і для них же зібрані гроші на 100 тис. продуктових наборів.

Бізнесмен Павло Фукс перерахував 560 тис. дол. на придбання апаратів ШВЛ для харківських лікарень.

У процесі – закупівля за позабюджетні гроші 500 тис. масок.

“Це те, що зробив соціально відповідальний бізнес та антикризовий штаб, до якого я входжу і який очолює Ярославський, за один день. А що зробив губернатор? … Звільнив сьогодні директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. А яка ж боротьба з вірусом без керівництва цього департаменту? Ось і весь Кучер”, – написав Кернес.

Як повідомляв Харків Times, мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що голова Харківської обладміністрації самоусунувся від боротьби із коронавірусом, оскільки “взяв та й не прийшов на зустріч із великим бізнесом міста, із почесними громадянами Харкова, із людьми, які готові у цій складній ситуації допомагати в боротьбі з COVID-19”.

Голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер назвав створений за участю мера Харкова Генадія Кернеса та бізнесмена Олександра Ярославського антикризовий штаб фікцією та зявив, що їхня зустріч представниками великого бізнесу регіону була “публічним вимаганням”.