Суд зобов’язав сплатити 900 тисяч гривень за незаконне користування землею у Харкові

Фото: atr.ua

Суд зобов’язав сплатити 900 тисяч гривень за незаконне користування земельною ділянкою, яка розташована у Немишлянському районі міста.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як повідомляється, на вказаній ділянці розташована нежитлова будівля. Нерухомість належить двом особам на підставі договору дарування ще з 2014 року. Однак земельна ділянка,  на який стоїть будівля,  до теперішнього часу не оформлена.

“Отже, земельна ділянка, на якій розташований об’єкт нежитлової нерухомості, використовувалася без оформлення будь-яких прав на неї, а встановлена орендна плата не сплачувалася. Тим самим завдавалися збитки інтересам територіальної громади м. Харкова в особі Харківської міської ради”, – йдеться в повідомленні.

Щоб припинити порушення, прокуратура звернулася до суду, який задовольнив позов. Згідно з рішенням суду власники будівлі повинні сплатити 900 тисяч гривень на користь держави в особі Харківської міської ради.

Як повідомляв Харків Times,  у Зміївському районі судитимуть депутата сільської ради, який самовільно зайняв 12,5 га землі.