Начальника автодору Харківщини звільнили перед відкриттям мосту в Пісочині – ЗМІ

Фото: suspilne.media

Начальника Служби автодоріг Харківської області звільнили перед відкриттям мосту на окружній.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Євген Зражевець більше не очолює Службу автодоріг у Харківській області. Про це він сам сказав Суспільному на окружній дорозі перед відкриттям мосту для проїзду.

“Мене вчора звільнили наказом голови “Укравтодору”. Мої обов’язки виконує перший заступник Пляка Сергій Михайлович. У нас нічого не зупиняється. Ніякої інерції немає, все у робочому графіку”, — сказав Зражевець.

На питання, з чим пов’язано звільнення, Зражевець сказав: “Я не знаю, це треба запитати у голови “Укравтодору”.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер сказав, що йому невідомо, що Зражевця звільнили: “Мені невідомо, що його звільнили. У нього є своє керівництво…”.

На питання, чи наполягав він на звільненні начальника облавтодору, Кучер відповів:

“У мене немає претензій до пана Зражевця. У мене були, можливо, претензії під час нашого знайомства, коли ми побачились тут вперше, тому що я відслідковував роботи. Але після того, як колега, скажімо так, включився в роботу, він показав можливість працювати, швидко працювати, виконувати ці роботи. На сьогоднішній день жодних претензій я не маю”.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Пізніше Зражевець сказав кореспонденту Суспільного, що сам написав заяву про звільнення після того, як його про це попросило керівництво “Укравтодору”.

Як повідомляв Харків Times , рух по мосту на окружній відновили 22 грудня.

Вранці 25 серпня обрушилася одна сторона мосту від ринку “Лоск” в бік селища Пісочин.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обрушення мосту.

Харківська Служба автомобільних доріг повідомила, що аварійне руйнування ригеля пролітноі опори на шляхопроводі, яке виникло в результаті зміщення пролітноі конструкції внаслідок динамічного удару перевантаженої фури. Укравтодор повідомив, що згідно з експертизою ХНАДУ, проведеною у травні 2018 року, транспортна споруда (побудована у 1977 році) “кваліфікувалася як працездатна і до категорії аварійних не належала”.

Завідувач кафедри мостів, конструкцій та будівельної механіки ХНАДУ Віталій Кожушко заявив, що фахівці університету у 2018 році провели обстеження моста, що обрушився 25 серпня, і в своєму висновку відзначили наявність множинних дефектів його конструкції.