Кучер відкрив відремонтований після обвалу міст на окружній (фото, виправлено)

Фото: kharkivoda.gov.ua

22 грудня голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер ознайомився з результатами відновлення пошкодженого шляхопроводу в селищі Пісочин.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби обладміністрації.

Рух по мосту на окружній відкрили, як і планувалося, сьогодні, 22 грудня.

Перед відкриттям відновлений шляхопровід випробували навантаженням. Проліт витримав 240 тонн (відповідно до європейських норм). Однак поки дозволений проїзд транспорту вагою до 20 тон (раніше в повідомленні ОДА було вказане граничне навантаження 80 тон Харків Times). Щоб весь міст витримував великі навантаження, потрібно в плановому режимі провести його капремонт. Тому на мосту продовжить працювати відеокамера з накопичувачем для цілодобового спостереження за великоваговим транспортом.

Фото: kharkivoda.gov.ua

«Дуже важливо, що ремонтні роботи на мосту люди бачили онлайн. Тепер всі інфраструктурні проекти я хочу демонструвати таким же чином, – повідомив Олексій Кучер.

За його словами, на даний момент вирішується питання про трансляцію онлайн будівельних робіт в онкоцентрі.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Як повідомляв Харків Times , у Харкові вранці 25 серпня обрушилася одна сторона мосту від ринку “Лоск” в бік селища Пісочин.

Рух автомобілів на ділянці пошкодженого моста перекрито, її об’їзд організовано через Баварію та Пісочин.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обрушення мосту.

Харківська Служба автомобільних доріг повідомила, що аварійне руйнування ригеля пролітноі опори на шляхопроводі, яке виникло в результаті зміщення пролітноі конструкції внаслідок динамічного удару перевантаженої фури. Укравтодор повідомив, що згідно з експертизою ХНАДУ, проведеною у травні 2018 року, транспортна споруда (побудована у 1977 році) “кваліфікувалася як працездатна і до категорії аварійних не належала”.

Завідувач кафедри мостів, конструкцій та будівельної механіки ХНАДУ Віталій Кожушко заявив, що фахівці університету у 2018 році провели обстеження моста, що обрушився 25 серпня, і в своєму висновку відзначили наявність множинних дефектів його конструкції.