Руйнування мосту біля Харкова спричинила перевантажена фура – Укравтодор

Фото: Харьков ВТЕМЕ / Telegram

Укравтодор заявив, що аварійне руйнування частини шляхопроводу через залізницю на дорозі М-18 в районі селища Пісочин (об’їзна Харкова) відбулося через динамічний удар перевантаженої фури.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сторінці відомства у Facеbook.

За повідомленням Харківської Служби автомобільних доріг, сьогодні вранці зафіксовано аварійне руйнування ригеля пролітноі опори на шляхопроводі, яке виникло в результаті зміщення пролітноі конструкції.

Укравтодор повідомляє, що згідно з експертизою ХАДІ (так виш називався до 1993 року, нині це Харківський національний автомобільний-дорожній технічний університет – Харків Times ), проведеною у травні 2018 року, транспортна споруда (побудована у 1977 році) кваліфікувалася як працездатна і до категорії аварійних не належала.

“За попередніми даними, руйнування відбулося через суттєве перевантаження однієї із фур, що пересувалася мостом, в результаті чого відбувся зсув плити та руйнування конструкції. Зміщення конструкції, за попередньою інформацією, зміг спричинити динамічний удар перевантаженої фури, про що свідчить чітко виражений гальмівний шлях у межах місця руйнування”, – йдеться у повідомленні.

На місці події працюють дорожники, мостовики, представники поліції. Наразі спеціалісти аналізують записи камер відеоспостереження, вивчають гальмівний шлях та інші фактори для встановлення причини руйнування.

Рух залізничного транспорту на під’їздах до шляхопроводу уповільнено .

За результатами обстеження, буде прийнято рішення щодо відновлення або ділянки мосту, або необхідності його повної реконструкції.

Як повідомляв Харків Times , у Харкові обрушилася одна сторона мосту від ринку “Лоск” в бік селища Пісочин.

Рух автомобілів на ділянці пошкодженого моста перекрито, її об’їзд організовано через Баварію та Пісочин.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обрушення мосту.