Біля відновленого пам’ятника Жукову влаштують акцію протесту

Фото: Геннадий Кернес/Facebook

У п’ятницю, 12 липня активісти проведуть акцію протесту “Харків проти м’ясника” біля відновленого пам’ятника маршалу Георгію Жукову.

Про це повідомляє ХарківTimes з посиланням на організаторів заходу.

Організаторами заходу виступили чотири громадські організації: “Світанок”, “Інфоцентр Євро Харків”, “Фрайкор”, “Традиція і порядок Харків”.

За словами організаторів, Харківська міська рада встановив бюст Жукову в порушення Закону України “Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного режиму”.

На Facebook-сторінці організації “Інфоцентр Євро Харків”, нагадали статистику боїв Другої Світової війни, коли в боях під командуванням Жукова іноді гинули 15 радянських бійців проти одного німецького.

“Повернення цього бюста і найменування проспекту це знущання над пам’яттю загиблих і запрошення російського світу до Харкова”, – йдеться в повідомленні.

Початок акції о 18.30.

Фото: Світанок/Facebook

Як повідомляв Харків Times, 2 червня, близько 13:30 проукраїнські активісти знесли пам’ятник радянському маршалу Жукову на проспекті генерала Петра Григоренка.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом знесення пам’ятника Жукову.

Правоохоронці провели обшуки у харківських активістів, які брали участь у знесенні пам’ятника Жукову.

13-го червня підозру оголосили двом харків’янам Максиму Зінченку та В’ячеславу Дуді. До них прийшли із обшуками. Наступного дня під стінами Немишлянського відділу поліції відбувся пікет. Запобіжний захід Зінченко вибирали 20 червня. Тоді суд також відхилив клопотання прокуратури. Запобіжного заходу не вибрали.

11 липня Геннадій Кернес повідомив, що пам’ятник Жукову відновлений.