Суд переніс розгляд скарги по справі підозрюваних у масових “мінуваннях” у Харкові

Фото: UA: Харків

Заплановане на 8 липня засідання Харківського Апеляційного суду, де мали розглянути скарги прокуратури щодо запобіжних заходів підозрюваним у справі про хибні замінування у Харкові, перенесли.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на UA: Харків.

Колегія суддів перенесла розгляд апеляційної скарги в звязку з тим, що до суду не приїхали адвокати підозрюваних. Вони надіслали клопотання, в якому пояснили, що зайняті в іншому слуханні та просили відтермінувати засідання.

Колегія суддів клопотання задовольнила. Засідання за обома скаргами призначили на 15 липня.

Як повідомляв Харків Times, затримали підозрюваних 28 червня. Їх підозрюють у тому, що з 4 по 9 травня вони повідомляли поліцію про загрозу вибухів у Харкові. Це були повідомлення про мінування торговельних центрів у Харкові.

Підозрювані свою провину заперечують.

2 липня затриманих випустили з СІЗО под заставу. Родина кожного хлопця внесла по 1,5 млн грн.

Нагадаємо, повідомлення про замінування у Харкові надходять третій місяць поспіль. Перше таке повідомлення поліцейські отримали 21 квітня — у день другого туру президентських виборів. Відтоді поліцейські оглянули понад 400 об’єктів. Вибухівку шукали у торговельних центрах, житлових будинках, школах, лікарнях, на вокзалах, заводах та аеропорту. Усі повідомлення про мінування виявилися хибними. Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко раніше розповів, що за версією слідчих повідомлення про мінування надходять з окупованих територій Донецької та Луганської областей, Криму та з території Російської Федерації.

Як повідомляв Харків Times, 1 липня через загрозу вибуху евакуювали відівувачів 17 торговельних центрів Харкова.