Один з терористів, що “мінував” об’єкти в Харкові, вийшов з СІЗО (відео)

Фото: скрин видео

2 липня, близько 10:00 одного з двох підозрюваних у справі про замінування об’єктів у Харкові випустили під заставу. Майже 1,5 мільйона гривень внесла родина хлопця.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на UA: Харків.

За другого підозрюваного у неправдивих повідомленнях про загрозу вибухів у Харкові вже внесли заставу. Зараз його родина чекає, коли хлопця випустять. Обидва вони — мешканці Києва.

«Я займаюся просуванням у соціальних мережах. Ми купуємо сім-картки, щоб реєструвати акаунти, тому що кожен акаунт повинен бути прив’язаний до номера. Ми вирішили заощадити і купити картки оптом у людини, яка надає їх в аренду. Ми зареєстрували два акаунта з однієї сім-карти, а їх було більше сотні, віддали йому сім-картки, а потом все це сталось і нас зробили винними, хоча ми до цього не причетні. Ні картки, ні номеру IMEI, з якого писали листи, в нас в офісі не знайшли, але це нікого не цікавить: нас просто затримали і вивезли», — розповів підозрюваний.

Правоохоронці цю справу розслідують за статтею «терористичний акт». Вона передбачає до 12 років колонії. Як повідомляв Харків Times, затримали підозрюваних 28 червня на місці, де вони працювали, каже захисник підозрюваного Ігор Нагорний.

«Йому інкримінуються події, які відбувалися з 4 по 9 травня. Це повідомлення про мінування торговельних центрів у Харкові. З його другом їх затримали за день після проведення обшуку, за місцем, де вони здійснювали свою діяльність. Вони є айтішніками. Їх затримали за 40 км від Києва — вони відпочивали на базі відпочинку», — говорить Нагорний.

У поліції коментарів щодо затримання цих двох чоловіків поки не надають. За словами речниці Нацполіції області Оксани Калмикової, поліцейські продовжують розшукувати причетних до хибних замінувань.

Нагадаємо, повідомлення про замінування у Харкові надходять третій місяць поспіль. Перше таке повідомлення поліцейські отримали 21 квітня — у день другого туру президентських виборів. Відтоді поліцейські оглянули понад 400 об’єктів. Вибухівку шукали у торговельних центрах, житлових бдинках, школах, лікарнях, на вокзалах, заводах та аеропорту. Усі повідомлення про мінування виявилися хибними. Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко раніше розповів, що за версією слідчих повідомлення про мінування надходять з окупованих територій Донецької та Луганської областей, Криму та з території Російської Федерації.

Як повідомляв Харків Times, 1 липня через загрозу вибуху евакуювали відівувачів 17 торговельних центрів Харкова.