Вулицю в Ізюмі назвали на честь Олександра Мацієвського

В місті Ізюм Харківської області завершили перейменування пов’язаних з рф та СРСР вулиць та площ. Менше ніж за півроку з мапи міста прибрали близько сотні радянських та російських топонімів.

Про це Харків Times довідався з повідомлення заступника міського голови Ізюма Володимира Мацокіна у Facebook.

Фінальне перейменування, затверджене розпорядженням голови Ізюмської міської військової адміністрації Валерія Марченка, відбулося 1 травня.

“Цим розпорядженням завершуємо перейменування вулиць і площ міста, залишаються лише провулки, в’їзди та топоніми старостинських округів. Прощаємось з космонавтом Гагаріним, Добролюбовим, Пржевальським, Пятницьким, Толбухіним …”, – написав Володимир Мацокін.

За його словами, під час процесу дерусифікації вдалося увічнити пам’ять наступних ізюмчан, які загинули від рук російських загарбників: Віктора Бельського, Артема Водополова, Миколи Кравченка, Олександра Шалашного.

Колишню вулицю Толбухіна назвали на честь військовослужбовця ЗСУ Олександра Мацієвського, розстріляного рашистами за фразу “Слава Україні” .

Також в Ізюмі будуть вулиці: Квітки-Основ’яненка, Святослава Хороброго, Гайдамацька, Кобзарська, Печенізька, Шляхетна.

Загалом розпорядженням від 1 травня 2023 року в Ізюмі було перейменовано 18 вулиць.

Як повідомляв  Харків Times, менше ніж за два місяці в місті Ізюм Харківської області позбавилися 77 радянських та російських топонімів.

Фото: Володимир Мацокін/Facebook