«Руський світ» намагається розкачати кримінальний світ у Харкові – СБУ

Фото: Північно-Східне міжрегіональне управління з питань виконання крим.покарань

Російська сторона намагається з метою дестабілізації залучити українських карних злочинців до протестних акцій та розхитування ситуації.

Про це Харків Times стало відомо з виступу начальника Управління Служби безпеки України у Харківській області Романа Дудіна на нараді у Харківській облдержадміністрації.

«Бачимо активне намагання втрутитися з тієї сторони у діяльність нашого, так званого, кримінального світу і також залучити їх до протестних акцій, до розхитування ситуації, до дестабілізації. Я думаю, що ми вже донесли до кожного нашу реакцію. Дуже жорстко реагуємо. Якось воно не за їхніми поняттями співпрацювати з іноземними розвідками. Всі бачать, всі чують, всі розуміють – реагуємо жорстко. Жодних шансів розвинутися цій історії не дамо», – заявив Дудін.

Зокрема, як повідомляють у Північно-Східному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань, учора, 22 лютого, було здійснено спробу «підірвати оперативну обстановку в державній установі «Темнівська виправна колонія (№100)».

«Вранці 6 невідомих осіб намагалися здійснити незаконну відеозйомку прилеглої території за межами установи та самої установи», – йдеться у повідомленні.

Викликали поліцію. Але незабаром після інциденту в інтернеті почало розповсюджуватися відео, «в якому засуджені скаржаться на побиття їх працівниками».

«Інформація з відео хибна, дані особи взагалі не перебували в Темнівській виправній колонії (№100) та не відбувають покарання на теперішній час», – стверджують у колонії.

Міністр юстиції Денис Малюська, в свою чергу, заявив на своїй сторінці у Facebook, що «за оперативною інформацією РФ намагається запустити кілька бунтів у тюрмах через зв‘язки у злочинному світі».

«У них не виходить. Але про всяк випадок наступні кілька тижнів не реагуйте емоційно на сфальшовані видосики та проплачені протести біля в’язниць», – написав міністр.

Після цього він виклав відео, в якому «по фєне» звертається до ув’язнених, попереджаючи їх, щоб було «тихо, ша, без кіпішу».

Як повідомляв Харків Times, Рада національної безпеки та оборони України сьогодні, 23 лютого, ухвалила рішення про запровадження в країні надзвичайного стану у зв’язку з російською агресією.