РНБО ухвалила рішення про запровадження в Україні надзвичайного стану

Фото: thebell.io

Рада національної безпеки та оборони України сьогодні, 23 лютого, ухвалила рішення про запровадження в країні надзвичайного стану у зв’язку з російською агресією.

Про це Харків Times стало відомо із заяви секретаря РНБО на брифінгу за результатами засідання Ради.

“Що це може бути? Це буде посилення охорони громадського порядку та об’єктів, які забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства. Це може бути обмеження та рух транспорту, може бути додатковий огляд транспорту, перевірка тих чи інших документів у фізичних осіб. Тобто це превентивні питання, щоб у країні зберігався спокій, працювала економіка”, – заявив Данилов.

Він підкреслив, що головне завдання, яке ставить перед собою Російська Федерація, – «досягти мети через внутрішню дестабілізацію».

Передбачається запровадження надзвичайного стану по всій території України, крім Донецької та Луганської областей, де згідно з наказом із квітня 2018 року відбувається операція Об’єднаних сил щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Після підписання президентом Володимиром Зеленським відповідного указу щодо запровадження надзвичайного стану його має затвердити Верховна Рада.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 23 лютого 2022 року, згідно з наказом президента Володимира Зеленського, розпочався призов резервістів до Збройних Сил України.