За здирництво неіснуючого боргу затримали двох харків’ян (фото, відео)

У Харкові поліція затримала групу здирників. Лиходії створили нелегальну букмекерську контору. Щойно на рахунках гравців накопичувався мінус, зупиняли гру та вимагали виплати борг. У разі відмови загрожували фізичною розправою.

Про це Харків Times повідомили в прес-службах Нацполіції та прокуратури області.

За даними слідства, двоє харків’ян — 31 та 28 років — створили нелегальну букмекерську контору, в якій гравці робили ставки. Коли останні накопичували борг, букмекери блокували доступ і встановлювали дату розплати. У разі відмови загрожували фізичною розправою.

У серпні минулого року спільники познайомилися з 25-річним любителем азартних ігор і запропонували йому зробити ставки на змагання у їхньому “казино”. У разі виграшу йому обіцяли великий куш, а у разі програшу, природно, навпаки. Але до виграшу справа не дійшла.

14 грудня 2021 року здирники повідомили потерпілому, що він нібито програв за ставками (які фактично не було зроблено), і тепер має віддати їм «борг» у сумі $65 тисяч. У разі несплати цієї суми зловмисники загрожували фізичною розправою.

3 лютого 2022 року потерпілий зустрівся з двома здирниками і передав їм частину грошей — $10 тисяч. Одразу після цього “букмекерів” було затримано у порядку ст. 208 КПК, потім їм повідомили про підозру.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція ч. 2 ст. 189 КК (вимагання із загрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілому, вчинене за попередньою змовою групою осіб) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, 17 січня на проспекті Науки в Харкові оперативники затримали 54-річного харків’янина, який вимагав у підприємця $250 тисяч фейкового боргу. Кримінальному авторитету передали фальшиві долари.

У Харкові затримали групу з трьох здирників, які півроку тероризували сім’ю, погрожуючи виселити з квартири або підселити «асоціальних елементів».