У Харкові затримали здирників, які вимагали $10 тисяч за дах над головою (фото, відео)

У Харкові затримали групу з трьох здирників, які півроку тероризували сім’ю, погрожуючи виселити з квартири чи підселити “асоціальних елементів”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, наприкінці липня минулого року 30-річний харків’янин отримав від жінки довіреність на представництво її інтересів та розпорядження квартирою на проспекті Гагаріна у Харкові.

Після цього чоловік запропонував своєму дядькові та його дружині вимагати від родичів господарки квартири, які на той час у цій квартирі жили, гроші за те, що він не почне розпоряджатися квартирою всупереч їхнім інтересам.

Здирники прийшли до згаданої квартири та заявили її мешканцям, що у разі несплати або самі проживатимуть разом з ними, або підселять до них хворих на туберкульоз, наркоманів, повій чи інших не дуже охайних осіб.

Приголомшені такою звісткою люди відповіли, що не мають такої суми. Здирники дали сім’ї добу на пошук грошей або вибір подальшої долі.

Побоюючись за життя та здоров’я, сім’я терміново змінила місце проживання, але після кількох місяців життя в укритті повернулася до квартири.

І тоді здирники знову з’явилися з колишніми вимогами.

Наступного дня родичі власниці квартири передали лиходіям частину грошей у сумі $1300 та домовилися про передачу іншої частини суми надалі на першу вимогу.

Як розповіли у прес-службі Нацполіції області, 27 січня 2022 року працівники слідчого управління, відділу кримінальної поліції Харківського районного управління №2, СБУ провели низку одночасних санкціонованих обшуків у місцях реєстрації та фактичного проживання фігурантів, а також у гаражі, коморі та автомобілі одного з членів групи. Вилучено документи, мобільні телефони, сім-карти, гроші та інші речові докази.

30-річному організатору та його спільникам — 44-річній жінці та 51-річному чоловікові — повідомили про підозру у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

В даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За результатами проведених обшуків готуються клопотання до слідчого судді щодо накладення арешту на вилучене майно.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, 17 січня на проспекті Науки в Харкові оперативники затримали 54-річного харків’янина, який вимагав у підприємця $250 тисяч фейкового боргу. Кримінальному авторитету передали фальшиві долари.