Чугуївський міськсуд не спромігся сформувати колегію для розгляду справи про катастрофу Ан-26

У Чугуївському міському суді Харківської області не змогли сформувати колегію суддів для розгляду справи про катастрофу літака Ан-26Ш у вересні 2020 року, в якій загинуло 25 курсантів та офіцерів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного із посиланням на керівника апарату Чугуївського міськсуду Олену Сарматицьку.

Суддівську трійку не спромоглися сформувати через «нестачу суддів». При цьому Сарматіцька не змогла сказати журналістам, коли це питання може бути вирішене.

Відомо лише, що справу про катастрофу Ан-26 тепер буде передано до Харківського апеляційного суду, який і вирішить, який саме суд таки зможе сформувати колегію та розпочати розгляд справи.

Як повідомляють у Чугуївському міськсуді, з клопотанням про розгляд справи про катастрофу Ан-26 колегією суддів звернувся захист обвинувачених.

Як повідомляв Харків Times, у середині січня прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил направили до Чугуївського міського суду Харківської області обвинувальний акт щодо шести колишніх військових чиновників у справі аварії військового літака Ан-26Ш під Чугуєвом, яке сталося 25 вересня 2020 року.

31 січня Колегія суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду 31 січня відмовила захиснику одного з обвинувачених у кримінальному провадженні про аварію літака Ан-26 під Чугуєвим у перенесенні розгляду справи до Вінницького міського суду Вінницької області.