Доба війни в Харківській області: дроном – по цивільній вантажівці, авіабомбою – по дитсадку

Фото: Нацполіція

Минулої доби росіяни знову полювали дронами на цивільний автотранспорт. О 13:00 у Вовчанську Харківської області російський FPV-дрон влучив у цивільну вантажну автівку. Двоє водіїв – цивільні чоловіки 52 та 59 років – з тяжкими пораненнями були шпиталізовані.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Минулої доби росіяни знову воювали з цивільним населенням Харківщини, з артилерії та мінометів були обстріляні близько 15 прифронтових та прикордонних населених пунктів. Авіаційних ударів зазнали такі населені пункти, як Синьківка, Стрілеча, Вовчанські Хутори.

В останньому селі керованою авіабомбою росіяни влучили у будівлю дитячого садочка, що звався «Дзвіночок».

Фото: Нацполіція

За повідомленням Генерального штабу ЗСУ, останньої доби посилилися й ворожі атаки на Куп’янському напрямку фронту. В районах населених пунктів Кислівка, Берестове, Копанки Харківської області та Новоєгорівка й Стельмахівка на Луганщині українські воїни відбили 13 російських атак.

«З окремих населених пунктів Богодухівського, Ізюмського та Харківського району евакуйовано 88 дітей з родинами: Золочівська громада — 15; Борівська громада — 4; Дергачівська громада — 39; Липецька громада — 30», – повідомили у ХОВА.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції Харківщини, за допомогою поліції з Куп’янського району області евакуйовані три жінки. З території Дергачівської громади евакуйовані у більш безпечні місця шестеро дітей, чотири жінки та двоє чоловіків.

Впродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 37,45 га території та знищили 560 вибухонебезпечних предметів. 59 одиниць таких предметів виявили та знешкодили сапери ДСНС.

Як повідомляв Харків Times, вчора росіяни обстріляли прикордонний Вовчанськ Харківської області та вбили людину. З-під руїн зруйнованого будинку рятувальники дістали тіло немолодого чоловіка.