У Харкові ніхто не хоче повторення долі Донецька та Луганська – Терехов

Фото: city.kharkov.ua

Харківський міський голова Ігор Терехов в інтерв’ю інтернет-виданню «Телеграф» заявив, що Харків залишається стабільним та мирним містом, в якому нікому не вдасться дестабілізувати ситуацію.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

«Сьогодні у Харкові немає людей, які хотіли б повторення долі Донецька та Луганська. Ніхто не хоче війни з росіянами, і щоб взагалі війна приходила. Військові займаються своєю справою, територіальна оборона – своєю, а влада Харкова – розвитком міста», – заявив Терехов.

За його словами, ніхто з регіональних політиків не намагається дестабілізувати ситуацію в Харкові на тлі повідомлень про можливий воєнний конфлікт.

«Сьогодні я не бачу жодної спроби від регіональних політиків. У протилежному випадку – зможемо швидко на такі дії відреагувати, щоб не було прецедентів», – наголосив мер Харкова.

Також він зазначив, що у місті, згідно із Законом України «Про національний спротив», що набув чинності 1 січня, займаються формуванням сил територіальної оборони та готові дати ефективну відсіч у разі військової агресії.

«Нам сьогодні головне – зберігати спокій та підвищувати обороноздатність України. Так само, як і в інших містах, у нас розвивається територіальна оборона і є чіткий алгоритм дій, розуміння, куди рухається тероборона. Вони мене інформують про те, що роблять. Ми у конструктивному діалозі, і жодної паніки немає. У нас є чіткий та зрозумілий алгоритм дій», – запевнив Терехов.

Як повідомляв Харків Times, 26 січня в інтерв’ю американській газеті The Washington Post Харківський міський голова Ігор Терехов заявив, що харків’яни не хочуть війни і готові захищати свої будинки та рідне місто у разі військової агресії.