Харків’яни захищатимуть своє місто у разі російської агресії – Ігор Терехов

Фото: www.city.kharkov.ua

26 січня в інтерв’ю журналістці Ізабель Хуршудян з американської газети The Washington Post Харківський міський голова Ігор Терехов заявив, що харків’яни не хочуть війни і готові захищати свої будинки та рідне місто у разі військової агресії.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Мер зазначив, що городяни люблять Харків і не хочуть, щоб він повторив долю Донецька та Луганська.

«Ми стіною станемо всі разом – і харків’яни, і всі українці – на захист міста Харкова. Але я не думаю, що росіяни нападатимуть. Сьогодні всі докладають зусиль, щоб не допустити агресії – і Президент України, і Офіс Президента, і наші дипломати, і міжнародні партнери. Усі розуміють, що війна не потрібна. І люди теж виступають проти агресії, вони мовчки не терпітимуть це все. Коли нападають на твою домівку, що ти робиш? Захищаєш. Тому харків’яни завжди захищали та захищатимуть свої домівки. А Харків – це наш спільний дім», – наголосив Ігор Терехов.

Повне інтерв’ю міського голови газеті «The Washington Post» буде опубліковане найближчими днями.

Як повідомляв Харків Times, 20 січня президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю американському виданню The Washington Post заявив, що Росія може окупувати Харків. Мер Харкова Ігор Терехов, навпаки, переконаний у тому, що війна не прийде до нашого міста, Харків був їсти та буде українським містом.