Правоохоронці затримали нацгвардійця, який убив з автомата п’ятеро людей (доповнено)

Вранці 27 січня правоохоронці затримали військовослужбовця Національної гвардії України Артема Рябчука, який вчинив стрілянину в Дніпрі, вбивши п’ятьох людей та поранивши ще п’ятьох.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення міністра МВС Дениса Монастирського у Facebook.

“По перше, приношу свої глибокі співчуття рідним та близьким загиблих від дій військовослужбовця НГУ Артема Рябчука. На цей час загиблими є 5 осіб, в тому числі жінка та ще 5 осіб є пораненими. За їх життя борються лікарі. По друге, тільки що Артем Рябчук був затриманий співробітниками поліції в Дніпропетровській області”, – повідомив міністр.

Він додав, що за його наказом у частині працюватиме спеціальна комісія, яка вивчить усі обставини трагедії та встановить, що змусило 21-річного військовослужбовця відкрити вогонь по колегах.

Крім цього, будуть вивчені обставини проходження Артемом Рябчуком військово-медичної комісії, його психічний стан на момент видачі допуску до зброї.

Після вивчення всіх обставин міністр пообіцяв зробити висновки, зокрема кадрові.

Затриманий нацгвардієць, за словами міністра, нестиме відповідальність, передбачену законом.

Ексзаступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко написав у Facebook, що троє поранених перебувають у тяжкому стані. 22-річна дівчина, військовослужбовець Нацгвардії, отримала три кулі. У неї поранення в коліно, в плече, і найважче – в живіт. “Зараз хірурги лікарні Мечникова борються за її життя. Вона втратила понад три літри крові”, – написав Геращенко.

Ще один її товариш по службі, який отримав поранення в черевну порожнину, також перебуває у важкому стані. За оцінками лікарів, життя інших двох поранених, доставлених до лікарні Мечникова, поза небезпекою.

У важкому стані також військовослужбовець НГУ, доставлений до 16 міської лікарні. У нього поранення в груди, у стегно та в плече.

В Інтернеті з’явилися відео затримання солдата та його розповіді про здійснення злочину.

Як повідомляв Харків Times, 27 січня, близько 3:40 ранку на території Південного машинобудівного заводу військовослужбовець Національної гвардії відкрив вогонь з автоматичної зброї. В результаті четверо військовослужбовців та одна цивільна жінка загинули на місці. Ще п’ять людей отримали поранення. У Харківській області та ще кількох областях України було запроваджено поліцейську спецоперацію.