Голова Харківської облради Товмасян під час обшуку викинув у вікно свої телефони – НАБУ

Голова Харківської обласної ради Артур Товмасян під час проведення слідчих дій за місцем його мешкання викинув у вікно два свої телефони.

Про це розповів журналістам детектив НАБУ Микола Карась, повідомив кореспондент Харків Times.

“Під час проведення обшуків, наскільки мені відомо, мобільні телефони, якими користувалася вказана особа, були у пошкодженому стані. Вони були розбиті та викинуті з вікна… Потрібно буде експертним шляхом встановити, чи взагалі можливо відновити дані мобільні телефони та ідентифікувати їхню приналежність даній особі”, — сказав Карась.

Він уточнив, що правоохоронці знайшли два викинуті телефони на вулиці.

Підозра Товмасяну була вручена особисто, під час вручення підозри голова облради опору не чинив.

Карась повідомив, що Товмасяна не затримали через відсутність правових підстав для цього. Сьогодні буде направлено подання до Вищого антикорупційного суду про обрання запобіжного заходу у вигляді застави приблизно 4 млн гривень. “Немає на даний час тих ризиків, які б слугували підставою для подачі клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Товмасян заявляв про готовність співпрацювати з правоохоронними органами та не переховувався”, – сказав детектив.

Чи співпрацюватиме Товмасян зі слідством – наразі ще невідомо, оскільки Товмасяна ще не допитували. Інші два фігуранти справи зі слідством не співпрацюють.

Карась повідомив, що за місцем мешкання дружини одного із заступників голови Харківської облради було вилучено частину отриманої фігурантами неправомірної вигоди, яка передавалася 21 липня, в розмірі 310 тис. гривень. За даними слідства, роль Товмасяна полягала у координації дій між особами, які на даний час є підозрюваними у цій кримінальній справі.

Як повідомляв Харків Times, 4 серпня правоохоронці повідомили голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 368). Особливо великі в даному випадку – це 1,05 млн гривень.