У Дергачах судитимуть чотирьох організаторів «реабілітаційного центру»

Фото: Фокус

Дергачівська окружна прокуратура Харківської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох організаторів так званого «реабілітаційного центру». Їх обвинувачують у незаконному позбавленні волі, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Слідством встановлено, що четверо чоловіків задля швидкого збагачення за рахунок отримання грошової винагороди під виглядом надання реабілітації хворим від наркотичної, алкогольної та інших залежностей у 2020 році організували центр платної реабілітації на території Дергачівського району.

“Під час проходження «реабілітації» осіб примусово утримували у приміщенні центру та позбавляли права спілкування з близькими та родичами. Також мали місце непоодинокі випадки застосування до хворих заходи фізичного та психологічного впливу у разі спроб припинити «реабілітацію» або самовільно залишити приміщення реабілітаційного центру. Крім цього, керівництво вилучали у хворих особисті речі, грошові кошти, документи, мобільні телефони”, – повідомляє прокуратура.

Обвинувальний акт направлено до Дергачівського районного суду Харківської області для розгляду по суті. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування проводили співробітники слідчого відділу відділу поліції №3 Харківського районного управління поліції №3 ГУНП у Харківській області, оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, у Харокві до полвції звернувся чоловік із заявою про те, що з листопада 2020 по березень 2021 року його незаконно утримували в реабілітаційному центрі, розташованому в одному з районів міста.