Поліція блокувала незаконний видобуток піску під Харковом (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Правоохоронці Харкова проводять розслідування за фактом незаконного видобутку піску в смт. Безлюдівка.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

На даний момент встановлено, що зловмисники зняли верхній родючий шар грунту і почали видобуток піску відкритим способом. В результаті – замість родючої землі з’явився кар’єр.

Дозвільних документів на право користування ділянкою та видобуток корисних копалин у організаторів незаконного виробництва не було.

“22 липня цього року проведено огляд зазначеної місцевості і взято зразки грунту і піску. Після проведення необхідних експертиз буде встановлено суму збитків, завданих державі незаконним видобутком піску.”, – розповіли в прокуратурі.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч.2 ст 240 КК (порушення правил охорони або використання надр). Санкція статті передбачає кілька видів покарань. Це може бути штраф від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 000 до 85 000 грн), обмеження свободи на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

В рамках досудового розслідування правоохоронці вилучили виявлені в кар’єрі три вантажівки і одну одиницю спецтехніки. Вирішується питання про арешт вилученої техніки.

Як повідомляв Харків Times, СБУ блокувала видобуток піску, яка здійснювалася на території Роганської об’єднаної територіальної громади під Харковом.