Котельню харківського заводу «Хартрон» обіцяють запустити до кінця серпня

Котельню заводу «Хартрон», на якій зараз проводиться комплексна реконструкція, планують запустити до кінця серпня. Тоді ж вона почне виробляти власну електрику, а жителі двох мікрорайонів отримають гарячу воду.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на генерального директора КП «Харківські теплові мережі» Василя Скопенка.

Василь Скопенко зазначив, що зараз ведуться підготовчі роботи до запуску когенераційної установки, а також виконується капітальний ремонт двох котлів. Протягом місяця планується відновити гаряче водопостачання жителям селища імені Жуковського та селища заводу «Комунар».

При котельні вже побудована когенераційна станція потужністю 1 МВт, яка повністю забезпечить власною електроенергією і дозволить виробляти теплову енергію. Такий комбінований цикл має підвищити ККД і оперативність управління та забезпечити ефективність і надійність котельні. В результаті понад 100 житлових будинків, сім шкіл, чотири дитячих садки та поліклініка отримають безперебійні й якісні послуги підприємства.

КП «ХТМ» виконує реконструкцію ще п’яти котелень. Крім того, за фінансової участі Світового банку в різних районах міста планується встановити близько 20 індивідуальних теплових пунктів.

Як повідомляв Харків Times, Харківські тепломережі вироблятимуть електрику.

До кінця 2021 року 117 багатоповерхових житлових будинків обладнають приладами обліку тепла. А всього в місті замінять близько 100 км мереж.