«Харківські тепломережі» розповіли, в яких будинках встановлять лічильники тепла

Фото: spilka.pro

У Харкові до кінця 2021 року 117 багатоповерхових житлових будинків обладнають приладами обліку теплової енергії.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі КП «Харківські теплові мережі».

Установка приладів обліку буде проведена співробітниками підприємства за рахунок коштів, що виділяються з місцевого бюджету, згідно з рішенням 38 сесії 7 скликання Харківської міської ради № 2293/20 від 02.12.2020 «Про бюджет Харківської міської територіальної громади на 2021 рік». Споживачам при цьому платити ні за що не потрібно.

Лічильники встановлять в багатоповерхівках в Індустріальному, Шевченківському, Київському, Московському, Слобідському і Немишлянському районах Харкова.

На підприємстві звернулися до власників і співвласників будинків, де планується установка лічильників, до 7 червня цього року повідомити, чи згодні вони на установку. Власникам і співвласникам будинків слід вибрати із запропонованих варіантів відповіді:

– згоду на встановлення вузла комерційного обліку на запропонованих оператором зовнішніх інженерних мереж умовах;
– намір узгодити з оператором зовнішніх інженерних мереж відмінні від запропонованих установці вузла комерційного обліку;
– має намір самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку в установленому законодавством порядку.

Відповідь слід надіслати на адресу 61037, м. Харків вул. Мефодіївська, 11. Відповідь має бути оформлена відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» від 2015 року.

У разі якщо протягом двох місяців з дня отримання повідомлення, власник (співвласники) вищезазначених житлових будинків не повідомлять КП «ХТМ» про своє рішення, оснащення будівлі вузлами комерційного обліку теплової енергії здійснює КП «ХТМ» на запропонованих умовах.

Як повідомляв Харків Times, Харківські тепломережі будуть виробляти електрику.