У двох висотках на Олексіївці модернізують систему опалення

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові по проспекту Перемоги, 77/1 і 77/2 виведені з експлуатації дві дахові котельні – на їх місці встановлюють індивідуальний тепловий пункт.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Як повідомили на підприємстві, ці два будинки були обрані для встановлення теплового пункту цілеспрямовано: висотки знаходяться в тупиковій зоні інженерних комунікацій, і тому їхні мешканці отримували неякісні послуги.

У «ХТС» зазначили, що дахові котельні вводилися в експлуатацію понад 10 років тому. Вони подавали тепло, а гаряча вода надходила від центрального теплового пункту, підключеного до магістрального трубопроводу.

«Для котлів типу «Фегвестал» – це великий термін. Запчастини на них вже не випускають, тому підтримувати їх у робочому стані складно. В останні роки нашим фахівцям було нелегко обслуговувати котельні і дотримуватися нормативної температури теплоносія і гарячої води», – пояснили на підприємстві.

Зараз на пр. Перемоги, 77 завершуються будівельно-монтажні роботи з прокладання нової теплотраси, монтується обладнання індивідуального теплового пункту та ін. Як зазначили на підприємстві, через комплексний тепловий пункт здійснюватиметься подача теплоносія: там встановлені теплообмінники для підігріву гарячої води та автоматика погодного регулювання.

Як повідомляв Харків Times, Харківські тепломережі вироблятимуть електрику.

А до кінця 2021 року 117 багатоповерхових житлових будинків обладнають приладами обліку тепла.

До початку опалювального сезону будуть побудовані дві когенераційні станції. Одна з них уже введена в експлуатацію на Салтівській котельні.

КП «Харківські теплові мережі» планує в 2021 році замінити близько 100 км мереж. У червні співробітники КП почали заміну труб на вулицях Олеся Гончара, Культури і на Салтівському шосе.