У Харкові затримали злодія, який шість років тому вкрав з приватного будинку цінності на 1 млн грн

Фото: Udm-Info

У Харкові оперативники затримали 25-річного чоловіка, який в серпні 2015 року обікрав приватний будинок і переховувався від слідства.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Встановлено, що фігурант разом з напарником вкрав з будинку в селищі Коротич золоті прикраси загальною вагою близько 200 грамів, ноутбук і четверо наручних годинників. Загальний збиток склав 1 млн 33 тис гривень.

Проникнути в будинку зловмисникам не склало труднощів – у затриманого були ключі. Яким чином вони до нього потрапили, слідство не уточнює.

У поліції було відкрито кримінальне провадження ч. 5 ст. 185 КК (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою). За подібний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

З 2019 року чоловік розшукувався Харківським відділом поліції (нині – відділ поліції №3 Харківського районного управління поліції №1).

8 червня цього року поліцейські затримали розшукуваного в Харкові.

Як повідомляв Харків Times, в Лозівському районі співробітники райвідділу поліції за участю полку поліції особливого призначення затримали 35-річного чоловіка, який п’ять років перебував у розшуку.