На харківського нардепа подали в суд за порушення антикорупційного законодавства

Фото: Цензор.НЕТ

Детективи Національного агентства запобігання корупції (НАЗК) підозрюють Олександра Куницького, обраного народним депутатом від партії «Слуга народу» в 169 окрузі (Київський район Харкова), в порушенні антикорупційного законодавства. Завтра, 25 травня, Зе-депутату доведеться пояснюватися з цього приводу в суді.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення НАЗК.

О 9:50 в Печерському райсуді м.Києва буде розглянуто справу стосовно нардепа Куницького за фактом порушення ним вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

За дане правопорушення передбачена адміністративна відповідальність.

Згідно з декларацією, опублікованою на сайті НАЗК, протягом 2020 року Олександра Куницький виплатив кредит за квартиру в Ізраїлі (придбав в 2017 році за 4,9 млн грн). Роком раніше він вказав кредит отриманий в 2016 році в розмірі 301 тис. шекелів.

Куницькому також належить квартира 50,46 кв.м в Запоріжжі. Крім цього він орендує квартиру площею 75,4 кв.м в Києві і має право користування квартирою площею 54 кв.м в Запоріжжі. Куницький також задекларував пайову участь в будівництві квартири площею 70,97 кв.м та паркомісця в Одесі.

Нардеп задекларував за 2020 рік такі доходи: допомога при народженні дитини – 6,9 тис. грн, зарплата в ВР – 494,3 тис. грн. Його дружина отримала: дохід від заняття підприємницькою діяльністю – 245,8 тис. грн, додаткове благо – 13,2 тис. грн, подарунок в грошовій формі – 1578 грн, зарплата за основним місцем роботи в ПАТ “Джей Ті Інтернешнл Компані Україна” – 2,8 тис. грн.

Серед заощаджень Куницький вказав готівкою 165 тис. оларів (в попередньому році було 180,2 тис. доларів), а також 116,2 тис. грн в банку (було в минулому році 480 грн). Дружина нардепа вказала готівкою 1,27 млн ​​грн (в минулому році було 1,35 млн грн) і 3,75 тис. грн в банках (в минулому році було 5,5 тис. грн).

Серед фінансових зобов’язань нардепа – борг в розмірі 150 тис. грн громадянину України Андрію Галенко, який він повинен сплатити за рішенням суду від 13 вересня 2019.

Нардеп орендує автомобіль Nissan Leaf, його дружина орендує автомобіль BMW i3. Серед нематеріальних активів Куницький задекларував Ю-туб канал “ЗПСанек” і колекцію творів, відеограм з дорожньої, автомобільної та антикорупційної тематики.

Як повідомляв Харків Times, нардеп з Харкова Куницький роз’їжджає по Києву на незадекларованому кабріолеті.