У Харківській філармонії діти виступлять разом із симфонічним оркестром

Фото: filarmonia.kh.ua

Концерт учнів Дитячої музичної школи № 15 ім. Моцарта разом із Академічним симфонічним оркестром Харківської обласної філармонії відбудеться 16 травня у великому залі філармонії.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Лауреати міжнародних конкурсів Катерина Гавриленко, Артем Кравцов, Єлизавета Гусєва, Георгій Данильцев, Дуан Менці, Максим Огієнко, Мілана Лактіонова, Євгенія Улібіна та Олеся Малікова виконають концерти для фортепіано з оркестром Йоганна Баха, Вольфганга Амадея Моцарта, Людвіга ван Бетховена, Фелікса Мендельсона-Бартольді , Йозефа Гайдна, Леоніда Брустінова, Ісаака Берковича, Георга Фоглера.

Як зазначили організатори, цей концерт — довгоочікувана після тривалого карантину мистецька подія в культурному житті Харкова. Педагоги змогли дистанційно підготувати учнів до виступу.

Дитяча музична школа № 15 і Харківська обласна філармонія співпрацюють майже два десятиліття, з початку існування навчального закладу. На концертах діти виступають у супроводі органу та симфонічного оркестру.

«Незважаючи на пандемію, школа не зрадила традиції щорічного проведення такого складного та відповідального заходу. В умовах дистанційного навчання викладачі школи змогли підготувати учнів до серйозного сценічного випробування — виступу з симфонічним оркестром. Це викликає подив та повагу», — розповіли організатори.

Початок концерту — о 19:00.

Як повідомляв Харків Times, у зв’язку з знаходженням Харківської області в «червоній» зоні карантину частина заходів KharkivMusicFest’а проходила онлайн.