У зв’язку з карантином частина заходів KharkivMusicFest’у пройде онлайн

У зв’язку з перебуванням Харківської області в «червоній» зоні карантину частина заходів KharkivMusicFest’а пройде онлайн. Організатори пропонують приєднатися до музичного лектор, який працює з 29 квітня по 13 травня на YouTube-каналі KharkivMusicFest.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської облдержадміністрації.

Учасники зможуть прослухати серію цікавих онлайн-лекцій, де виступатимуть провідні діячі культури України. У новому сезоні лекції будуть присвячені головній фігурі фестивалю — Людвігу ван Бетховену.

З 29 квітня на YouTube-каналі фестивалю слухачам надається можливість подивитися на класичну музику взагалі та музику Бетховена зокрема з різних точок зору — музикознавчої, хореографічної та сучасного візуального та кіномистецтва.

Крім того, 14 та 17 травня в Харківському державному музичному ліцеї будуть проведені майстер-класи для молодих музикантів.

Студентів і викладачів музичних навчальних закладів очікує насичена програма від визнаних піаністів, що беруть участь у сонатному марафоні.

Прослухати майстер-класи зможе кожен, хто попередньо зареєструється на сайті фестивалю. Для слухачів передбачені сертифікати про пасивному участі.

У другій половині травня стартує проект «Музичні QR-коди Харкова». Мета проекту – представити ключові фігури музичного авангарду (академічну музику ХХ століття) в топосі Харкова. Серія з п’яти концертних лекцій розповість про композиторів, які в різний час жили і творили в Харкові. Матеріали про них пізніше з’являться на сайті фестивалю. Зокрема, в рамках проекту відбудеться меморіальне подорож з «харківським домовиком» Михайлом Красиковим про «Червоного Моцарта», «Українського Рахманінова» та інших корифеїв музичного олімпу Харкова.

Вхід на заходи — вільний, але здійснюється за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю.

12 червня відбудеться KharkivMusicFest KIDS на освітній платформі Honey Academy.

Також в найближчих планах фестивалю — продовжити роботу над випуском серії анімованих роликів «Гід по класичній музиці KharkivMusicFest». Перший сезон вийшов восени 2020 року і розповів про українського друга Бетховена, про музичні рекорди книги Гіннеса, музичний етикет, вплив класичної музики на мозок тощо.

Зараз планується провести сонатний марафон 15 і 16 травня, де кращі піаністи України виконають всі 32 фортепіанні сонати Бетховена. Концерт Дитячого фестивального оркестру KharkivMusicFest відбудеться 11 червня. До обдарованих дітей Харкова віком від 10 до 18 років, вже відомим як Дитячий симфонічний оркестр KharkivMusicFest, приєднаються юні таланти з усієї України.

Нова дата заключного концерту «Ода до радості» — 17 червня, де на одній сцені зберуться близько 150 музикантів.

Детально ознайомитися з освітньо-просвітницькою та концертною програмами, а також зареєструватися в якості слухача можна на сайті фестивалю.