П’яний за кермом намагався сунути хабара харківським патрульним

Фото: Патрульна поліція Харківської області

Пізно ввечері вчора, 24 березня, водій автівки ВАЗ, спійманий за кермом у нетверезому стані, намагався дати хабар патрульним, які його затримали. Виявилося, що чоловік вже позбавлений водійських прав на три роки – за п’яне водіння.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Патрульній поліції області.

Машину порушника зупинили близько 23:00 на вулиці Полтавський шлях через несправність зовнішніх освітлювальних приладів. Патрульні помітили у водія ознаки сп’яніння та запропонували пройти тест за допомогою Drager. Той відмовився й запропонував поліцейським «домовитися і не складати жодних матеріалів».

«Патрульні неодноразово попереджали громадянина про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди. Однак водій не реагував на попередження та поклав у кишеню інспектора 8 купюр номіналом 200 гривень», – розповіли у прес-службі.

Після цього на місце події викликали слідчо-оперативну групу. Пройти тест все-таки довелося, він показав 1,41 проміле алкоголю. Крім того, з’ясувалося, що порушник вже був судом позбавлений прав керування на три роки за аналогічний злочин. Патрульні склали на нього два протоколи – за ч.1 ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння) та ч.4 ст.126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керувати транспортним засобом).

Тепер по цій, другій, статті порушнику доведеться заплатити у вигляді штрафу 20,4 тис. гривень.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 22 лютого у Харкові, на тому ж Полтавському шляху патрульні зупинили автівку Tesla з п’яним водієм за кермом. Під час спілкування з інспекторами водій кілька разів запропонував їм хабар у розмірі 5 тис. гривень.