Чиновник Лозівський райадміністрації виявився брехливим та нечистим на руку

Поліція повідомила 29-річному співробітникові Лозівської райдержадміністрації про підозру в шахрайстві (ч. 1 ст. 190 КК) після обшуку, проведеного у нього вдома.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Встановлено, що у вересні 2020 року чиновник заволодів грошовими коштами місцевого фермера, пообіцявши тому за це «забезпечити безперешкодний збір врожаю соняшнику на земельній ділянці в селищі Краснопавлівка Лозівського району, яка була засіяна без передбаченого законом дозволу». Сума «винагороди» склала 20 тис. гривень.

У повідомленні поліції підкреслюється, що підозрюваний при цьому не отримував «будь-яких офіційних завдань чи доручень з боку керівництва Лозівської районної державної адміністрації щодо контролю за раціональним та ефективним використанням земель не отримував та не мав повноважень щодо перешкоджання чи сприяння у збиранні врожаю соняшника».

І при цьому підозрюваний не посоромився запросити в потерпілого «15% від суми врожаю, якщо його вага складатиме до 120 тон, та 20%, якщо його вага перевищуватиме цю позначку».

Виявилося, що хабарництво, як і брехня, – караються.

Як повідомляв Харків Times, виконуючому обов’язки однієї з державних лабораторій Харкова загрожує від п’яти до 10 років позбавлення волі за те, що він вимагав у підлеглої хабара у розмірі 300 тисяч гривень за те, що вона залишиться на займаній посаді. В іншому випадку погрожував звільнити й замінити її більш «перспективним» претендентом.