За ніч в Харківській області випало від 20 до 70 мм снігу (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Станом на 9:00 1 лютого, проїзд автотранспорту забезпечений на всіх автомобільних дорогах загального користування державного значення Харківської області. Однак погода продовжує змінюватися і аварійна небезпека зберігається. Синоптики попереджають, що з 15:00 сніг перетвориться на дощ.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Служби автомобільних доріг у Харківській області.

Близько 23:00 у Харківську область зайшов циклон, опади у вигляді слабкого снігу спостерігалися в Красноградському та Лозівському районах (Зачепилівка, Красноград, Сахновщина і Лозова).

Починаючи з 00:30 снігопад поширився на західну та центральну частини області. Станом на 2:30 сніг з різною інтенсивністю падав по всій території області. Температура коливалася вночі від -1°С до -3°С.

Станом на 9:00 01 лютого на всій території області хмарно, сніг. Товщина снігового покриву по області становить від 2 до 7 см. Інтенсивний снігопад зберігатиметься до 15:00, після перейде у помірний дощ. Циклон вийде з області вночі 2 лютого. Температура коливатиметься від -2°С до +6°С.

Техніка працює цілодобово. Проїжджу частину доріг державного значення та зупинки транспорту очищають від снігу і обробляють протиожеледними матеріалами. Зараз задіяно 168 одиниць спецтехніки та 216 робітників. Протягом доби використано 862 кубометра піщано-сольової суміші та 72,7 т технічної солі.

На всіх проблемних ділянках чергує спецтехніка: навантажувачі та повноприводні автогрейдери (Кам’янка за містом Ізюм, на кордоні з Луганською областю, Вовчанський напрямок — Ст. Салтів, і Валківський напрямок). У Покотилівці, на окружній дорозі чергує техніка МНС, а саме вантажний автомобіль підвищеної прохідності КрАЗ.

Пріоритетними трасами є М-03 Київ – Харків – Довжанський (Полтавський і Донецький напрямок), М-29 Харків – Красноград – Перещепине і М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта (Дніпропетровський напрямок), Н-26 Чугуїв – Мілове (Луганський напрямок), Р-46 Харків – Охтирка (Сумський напрямок), Харківська об’їзна дорога, а також дороги, які з’єднують Харків з райцентрами.

У разі ускладнення руху на дороги можуть вийти 341 спецмашин. Запас піщано-сольової суміші та паливно-мастильних матеріалів також достатній.

Дорожники працюють в тісній взаємодії з патрульною поліцією та ДСНС. Однак наполегливо просять усіх учасників руху (особливо водіїв вантажівок) залишатися вдома та без потреби не виїжджати в негоду до ліквідації її наслідків. А якщо й виїжджати, то тільки на зимових шинах.

Водіям великогабаритного транспорту, яких негода застала в дорозі, радять скористатися майданчиками для відстою, розташованими вздовж державних доріг. Для зручності, всі вони відзначені на Google-карті.

Для отримання інформації про стан проїзду та оперативного реагування на надзвичайні ситуації можна телефонувати диспетчерові: 0573368344 і 0573367700. Дзвінки приймаються цілодобово.

Крім того, можна залишити звернення на інтерактивній карті Укравтодору.