Ярославського викликали в СБУ в якості свідка у справі про продаж компанії “Мотор Січ”

Фото: Александр Ярославский / Facebook

Президент групи компаній DCH Олександр Ярославський заявив про виклик його на допит до Головного слідчого управління Служби безпеки України в якості свідка у справі про продаж компанії “Мотор Січ”.

Про це Харків Times дізнався із заяви Ярославського, опублікованої на сайті DCH.

За його словами, в суботу, 16 січня, секретаріатом DCH були отримані електронні листи за підписом начальника 1 відділу 1 управління досудового розслідування ГСУ, якими Головне слідче управління запрошує його 19, 20, 21 і 22 січня з’явитися на допит в як свідка. Як випливає з номера згаданого у цих повідомленнях кримінального провадження (№ 2201700000000272), у рамках якого проводиться досудове розслідування, йдеться про ПАТ “Мотор Cіч”, акції якого перебувають в інвестиційному портфелі DCH.

“Як свідомий громадянин прибуду на зазначену адресу в перший із перерахованих днів – а саме 19 січня 2021 р. Водночас у мене викликає велике здивування перелік статей Кримінального кодексу України, за якими в СБУ збираються отримати мої покази свідка: ст. 14 “Готування до кримінального правопорушення”, ст. 111 “Державна зрада”, ст. 113 “Диверсія”. Стосовно ПАТ “Мотор Січ” набагато більше могли б розповісти ті люди, які не допускають на підприємство його акціонерів і не скликають загальних зборів акціонерів. Ті, чиї дії призвели до звільнення майже 10 000 робітників, позбавивши їхні родини засобів до існування. А також ті, хто причетний до необґрунтованих арештів акцій, ухвалення неправосудних рішень і саботажу видачі дозвільної документації. Щоправда, вважаю, усіх їх треба було б викликати вже не як свідків”, – йдеться у заяві.

Група DCH повідомила про намір розвивати ВАТ “Мотор Січ” в серпні 2020 року. Партнером DCH в цьому проекті є Skyrizon – дочірня компанія Beijing Xinwei Technology Group (КНР). Ярославський разом зі Skyrizon домагається схвалення Антимонопольним комітетом України угоди з купівлі ПАТ “Мотор Січ”.