У Чугуївському районі підприємство виплатить сільраді майже мільйон гривень

Фото: ztv.zp.ua

Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокуратури про стягнення з підприємства майже 950 тис. грн заборгованості за користування 15 гектарами землі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Рішенням Господарського суду Харківської області задоволено позов Чугуївської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі обласної державної адміністрації та Кам’яноярузької сільради до промислового підприємства про стягнення заборгованості за використання земельних ділянок на суму майже 950 тис. грн.

Встановлено, що в 2007 році між Чугуївською райадміністрацією та приватним промисловим підприємством укладено договір оренди землі для обслуговування під’їзної автодороги та звалища промислових відходів. Загальна площа земельних ділянок, розташованих на території Кам’яноярузької сільради, становить близько 15 га.

Згадане підприємство заборгувало орендну плату в сумі майже 950 тис. грн. Це і стало підставою для направлення відповідного позову до суду.

Рішення суду першої інстанції набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, Валківський районний суд визнав недійсними накази головного управління Держгеокадастру в Харківській області про передачу в оренду більше 80 га землі вартістю 33 млн грн.