У Харкові планують увічнити пам’ять про Кернеса

У Харкові може з’явитися проспект, названий на честь померлого мера Геннадія Кернеса. Перейменування проспекту – один із способів увічнити пам’ять про покійного градоначальника.

Про це Харків Times дізнався із заяви секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова в ефірі вечірнього ефіру телеканалу «Україна» в п’ятницю, 18 грудня.

“Я виступив з ініціативою увічнити пам’ять про Геннадія Кернеса, починаючи з присвоєння йому звання Почесного громадянина міста”, – розповів Терехов.

“Вважаю, що ми повинні назвати один з проспектів Харкова його ім’ям. І, звичайно, почати роботу над створенням пам’ятника цій легендарній людині”, – додав Ігор Терехов.

Він зазначив, що в установлений законом термін подасть до Верховної Ради відповідні документи, необхідні для призначення дати нових виборів міського голови а “вона прийме рішення”.

“Поки я виконую обов’язки мера, місто буде жити і розвиватися так, як якщо б Геннадій Кернес був живий”, – підкреслив Терехов.

За його словами, належить завершити реконструкцію зоопарку, побудувати дві станції харківського метро, ​​реконструювати Московський проспект, завершити будівництво акведука.

“Нам також потрібно більше уваги приділяти медицині. Останні події показали, що вона і в країні, і в Харкові не готова до викликів Covid-19”, – додав Терехов.

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Геннадій Кернес помер у ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте».

Похорон Кернеса відбудеться в середу, 23 грудня.

На сайті Президента України зареєстровані електронні петиції про надання та ненадання Геннадію Кернесу посмертного звання Героя України.