Шанувальники та противники покійного мера Харкова сперечаються, чи бути йому героєм

На сайті Президента України зареєстровані електронні петиції про надання та ненадання Геннадію Кернесу посмертного звання Героя України.

Про це Харків Times дізнався на сторінці електронних петицій Офісу Президента.

Петицію з пропозицією присвоїти (посмертно) звання Героя України меру Харкова Геннадію Кернесу зареєстрував харківський адвокат Олександр Дріжанов. На своїй сторінці в Facebook Дріжанов закликає підтримати його пропозицію і каже про покійного мера як про найкращого міського голову за всю історію Харкова.

Також він зареєстрував іншу петицію — з проханням сприяти встановленню пам’ятника Геннадію Кернесу в центрі Харкова.

Обидві петиції зареєстровані вчора, 17 грудня, і за дві доби набрали більше 700 голосів кожна.

Тим часом сьогодні, 18 грудня, на сайті було зареєстровано петицію протилежної спрямованості «Про неприсвоєння звання Героя України Харківському міському голові Геннадію Адольфович Кернесу (посмертно)». Її автор — Едуард Миколайович Кислюк. За день петиція набрала 200 голосів.

Згідно з правилами, для того, щоб петиції розглянув президент, кожна з них має набрати мінімум по 25 тис. голосів.

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Геннадій Кернес помер у ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте».

Офіс Президента висловив співчуття близьким покійного та всім харків’янам і підкреслив, що ставлення до Геннадія Кернеса в суспільстві «не було і не може бути однозначним».

Похорон Кернеса відбудеться в середу, 23 грудня.