Двом харків’янам доведеться заплатити міськраді 900 000 гривень

Фото: открытые источники

Харківський апеляційний суд зобов’язав двох харків’ян сплатити 900 тисяч гривень за незаконне користування земельною ділянкою, яка знаходиться в Немишлянському районі міста.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Апеляційний суд залишив без зміни рішення суду першої інстанції. Згідно з цим рішенням двоє харків’ян мають повернути державі в особі Харківської міськради понад 900 тисяч гривень за користування земельною ділянкою без оформлення відповідних правовстановлюючих документів.

Відповідно до ст. 206 Земельного кодексу, право власності на земельну ділянку, право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав. Використання земельної ділянки без державної реєстрації забороняється.

Земельна ділянка, на якій розташован вищезгаданий об’єкт нерухомості, використовувалася без оформлення будь-яких прав на неї, а встановлена ​​орендна плата не виплачувалася. Тим самим було завдано шкоди інтересам територіальної громади Харкова в особі Харківської міської ради.

Місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про стягнення з двох громадян 900 тисяч гривень. Фрунзенський районний суд Харкова позов задовольнив. Відповідачі подали апеляцію і програли.

Як повідомляв Харків Times, в 2014 році двоє харків’ян на підставі договору дарування придбали нежитлову будівлю в Немишлянському районі Харкова. Однак земельну ділянку, на якій стоїть будівля, до теперішнього часу не оформили.