Всі центри адмінпослуг прийматимуть і видаватимуть електронні копії документів — мерія

Фото: www.city.kharkov.ua

Харків активно впроваджує шеринг документів через додаток «Дія 2.0». З його допомогою копії цифрових документів, що засвідчують особу, можуть відразу з’являтися в інформаційній системі суб’єкта надання послуг. Вже зараз в Харкові працює близько 900 точок, що дозволяють використовувати цифровий паспорт.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заступника міського голови з питань цифрової трансформації Олега Дробота.

Дробот розповів, що в Харкові підключено 868 точок з можливістю використання електронного паспорта. На сьогодні до проекту приєдналися Центр надання адміністративних послуг та його територіальні підрозділи, аеропорт, мережі супермаркетів, інтернет-провайдери, лікарні та бібліотеки.

Місто активно працює над впровадженням функції шеринга (передачі) документів через додаток «Дія 2.0». З його допомогою копії цифрових документів, що засвідчують особу, відразу з’являтимуться в інформаційній системі суб’єкта надання послуг, що значно спростить і прискорить процедуру ідентифікації особистості. Функцію шеринга планують впровадити у всіх центрах адмінпослуг, установах соціальної сфери, комунальних підприємствах, банках і медичних закладах Харкова.

У департаменті також зазначають, що використання цифрових документів не тільки допомагає спростити та прискорити процедуру ідентифікації особистості, а й зменшує ризики втрати оригіналу документа і випадки використання підроблених документів.

Як повідомляв Харків Times, на початку жовтня Харків визнаний кращим цифровим містом України.