Міськрада виділила 3,2 млн грн на відшкодування відсотків за «теплими» кредитами

Фото: berdychiwsketv.com

3,2 млн грн було виділено з міського бюджету на відшкодування жителям Харкова відсотків і частини основної суми за кредитами на енергозбереження, починаючи з 2017 року.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на заступника міського голови – директора Департаменту економіки та комунального майна Михайла Фатєєва. За його словами, така сума була витрачена з початку дії програми. За цей час в ній взяли участь більше тисячі харків’ян.

Міську програму з відшкодування жителям міста процентної ставки за кредитами на енергозбереження в розмірі облікової ставки НБУ було прийнято у 2017 році. У 2019 програму доповнили новим напрямком – відшкодування 10% тіла кредиту для всіх громадян і 20% – для багатодітних сімей. Дію програми було продовжено до 2025 року.

Компенсацію на термомодернізацію житла харків’яни можуть отримати в рамках державної програми з утеплення приміщень. При цьому держава компенсує 35% тіла кредиту. Грошові кошти позичальники беруть, в основному, на придбання вікон та балконних дверей, матеріалів і устаткування для теплоізоляції зовнішніх стін, котлів та радіаторів.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада на сесії 29 листопада виділила з міського бюджету Харкова 2 млн грн на виконання міської програми часткового відшкодування фізичним особам відсотків по кредитах на енергозбереження в 2019 році.