Двом підліткам загрожує до шести років в’язниці за крадіжку велосипеда

Фото: bug.org.ua

У Харківській області 19-річному хлопцеві загрожує позбавлення волі на строк до семи років за те, що він підмовив двох підлітків вкрасти велосипед.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Із заявою про крадіжку велосипеда 5 листопада до чергової частини Близнюківського відділення поліції звернулася місцева жителька. Вона розповіла, що в ніч на 5 листопада невідомі зловмисники зірвали замок з її гаража та викрали спортивний велосипед «Формула».

Поліцейські в той же день встановили, що за намовою 19-річного хлопця 13-річний і 16-річний підлітки вночі залізли в чужий гараж і вкрали велосипед.

За фактом події слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 КК (крадіжка) Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

В діях 19-річного хлопця слідчі вбачають ознаки складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 304 КК (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність), яке карається тюремним строком до семі7 років.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські встановили встановили особу злодія, який скоїв серію крадіжок велосипедів в місті Мерефа. Зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Фото: hk.npu.gov.ua